Как да разпознаем качествените оригинални маратонки

Качествени оригинални маратонки

Много мъже и жени смятат маратонките за един от многото аксесоари, които носят със себе си. Но в началото не винаги са наясно, че добрите оригинални маратонки са основата за удобно ходене. Според проучване българските жени притежават средно около 17 чифта обувки, мъжете ходят само с около 8 чифта. „И аз имам толкова много“, ще помислите в началото. „Не са много.“ Но ако имате предвид, че 80% от тези маратонки не отговарят наистина на функциите, тези числа изглеждат изключително високи. Защо купувате оригинални маратонки, кецове, ботуши и т.н., които не пасват и харчите много пари за тях?

Искаме да предотвратим това да се случи и на вас!
Тук ще научите някои важни съвети и трикове, с които можете да намерите добри оригинални маратонки за себе си и близките си.

Най-важното за добрите оригинални маратонки: материалът

Когато купувате маратонки, първото нещо, на което обръщате внимание, е външният им вид, тоест и горният материал. Точно на тази първа стъпка при вземане на решение вече можете да видите дали избраната от вас обувка е с висококачество или не. Всъщност можете да помиришете качество. Добрият материал мирише естествено и не дразни носа ви при никакви обстоятелства. Дръжте ръцете си далеч от миризливи модели, които обикновено са с доста по-ниско качество. Тук имаме преглед на най -важните материали за вас.

Кожени маратонки и спортни обувки

В специализирани магазини кожени маратонки обикновено ви се представят като най-подходящите обувки. Те са износоустойчиви и здрави и се адаптират перфектно към крака ви. Всеки обича кожата и може да се използва като горна част, подплата или подметка. Този материал обаче трябва да се обработва правилно, в противен случай може да доведе до неприятни усложнения. Вероятно сега мислите за добре познатия кожен символ. Тук обаче се препоръчва предпазливост: Този символ не казва нищо за производството на материала или произхода! Въпреки че тогава материалът идва от свинско, говеждо или други селскостопански животни, не е сигурно дали е бил обработен по естествен начин.

Добрата кожа може да бъде разпозната веднага чрез теста под налягане. За да направите това, натиснете здраво двата палеца в кожата. Ако по време на процеса получите бръчки, материалът не е с много добро качество. И дали тогава бихте искали да говорите за добри обувки е под въпрос. Грижата за кожата също е особено важна. Бихте ли искали да научите повече за това? Тогава ето няколко полезни съвета за грижа за кожата.

Водоустойчиви маратонки

В допълнение към висококачествената кожа, има и много видове водоустойчиви маратонки за повече разнообразие във вашия шкаф за обувки. Изцяло непромокаеми обувки, като например Gore-Tex маратонки, имат за цел да държат вода и други течности далеч от стъпалото. По-ниските гумени боти, също често съдържат вредни пластификатори, затова се препоръчва висококачествен продукт. Обикновено можете да ги разпознаете по факта, че са подплатени с влагоотблъскващ и абсорбиращ текстил за краката ви.

Маратонките от найлон, синтетична кожа и полиетилен също са хубави алтернативи. Те са много нечувствителни към замърсявания и най -вече също водоустойчиви. В допълнение, тези модели могат да бъдат оцветени по желание, което противодейства на често монотонно изглеждащата кожа. Но освен визуалните предимства, те имат и някои недостатъци. Те предлагат на крака по -малко комфорт. Освен това може да има миризма на пот, тъй като кракът не може да диша правилно поради липса на циркулация на въздуха.

Още няколко съвета качествени оригинални маратонки

Колкото по -добро е качеството на маратонките, толкова по-дълго могат да се носят. Добрите спортни обувки понякога изглеждат надценени. Когато купувате обаче, винаги имайте предвид, че производството на чифт обувки е много сложно. И бързо ще забележите: Качеството има своята цена, но добрите обувки могат да се носят много години. И дори ловците на изгодни условия сред вас не трябва да се задоволяват с по-лоши продукти.

Всеки ще намери най-важните продукти за грижа в нашия онлайн магазин SportFaster.com. Уверете се обаче, че всеки крак е различен и вашият перфектен аксесоар не трябва да съответства на този на вашите приятели. Забележка в заключение: Правилната грижа за обувките също е важна за дълготрайно удоволствие. В нашия магазин имаме и най-важните продукти за грижа за това. Така че нищо не пречи на перфектната покупка качествени оригинални маратонки на ниски цени!

Сподели чрез: