НАЙ-ДОБРИТЕ МАРКИ МАРАТОНКИ

оригинални маратонкки

Nike

Nike е най-големият доставчик в света на оригинални маратонки и доминира на пазара на сериозни маратонки и ежедневни класически обувки. Изненадващо, тя е основана едва през 1964 г. (като Blue Ribbon Sports) и е наречена Nike Inc през 1971 г. Но оттогава е създала едни от най-емблематичните маратонки на планетата, от спретнати Cortez (които бяха популярни през 70-те години на миналия век) до Air Jordans, Air Force 1’s и Air Max маратонки през 80-те години, които поставиха сцената за повече икони от 1990-те като 95-те и 97-те, които имат голям моден момент в момента. Новият дизайн на Tekno Mk2 също е популярен, да не говорим за покритието Flyknit на по-сериозните обувки за бягане.

Adidas

Германският спортен гигант Adidas произвежда първокласни маратонки със своите емблематични три успоредни ленти (или решетки) от 1949 г. насам. Докато Falcons са сериозно популярни в момента, Stan Smith е един от най-емблематичните. За първи път дебютира през 1971 г. и беше горещ фаворит преди няколко години. Но те все още са минималистична класика, заедно с вечно популярните Superstars, които бяха известен хит с Run DMC през 80-те години. Но не е нужно да носите bling с вашия.

Common Projects

Новодошъл на пазара на обучители, Common Projects е основан едва през 2004 г. от арт директор и творчески консултант. Но неговата обувка Achilles направи голямо влияние в света на модата, като един от най-минималистичните дизайни на избор. Всички обувки на марката са ръчно зашити в Италия, като често се използва кожа Nappa и разполагат с линия от цифри по петата, показващи стила, размера и цвета.

Veya

Ако сте изоставили млечните продукти, избягвате месото и се опитвате да живеете по-екологичен живот, сигурно сте чували за обучителите на Veja. От 2003 г. френската фирма произвежда обувки със съвест. От грижата за това, че гумените тапи в Amazon са добре поддържани, до проверката на веригата за доставки на използваните материали и избора на „екологична кожа“ пред обичайните химически дъбени неща, те са обувките, които избират модерните еко-войни.

Vans

Независимо дали можете да карате скейтборд или не, вероятно сте разтърсили чифт Vans. Марката винаги е била готина, отваряйки първия си магазин през 1966 г. и получавайки логото си за скейтборд през 70-те години (написано от не по-малко от 13-годишен). Сега неговите класически стилове отново са супер готини и се предлагат удобно в кожа за есента. И може да успеете да закупите парче от ограничено издание, съвместно с друга марка, филмов франчайз или художник. Така че, независимо дали избирате лесно за носене черно, гъвкави неутрални цветове или грабващ окото дизайн от градски художник, има по нещо за всеки.

New Balance

Въпреки че марката изпадна от модата, тя се завърна триумфално, когато всички се побъркаха по минимализма, а нейните емблематични елементи все още са популярни, главно защото вървят с всичко и се предлагат в калейдоскоп от цветове. Компанията описва обувките си като „перфектната комбинация от функционалност и мода“ и те са супер удобни – и достъпни. Плюс това, за тези, които се тревожат за своя въглероден отпечатък и причиняват вреда с модния си избор, New Balance е голям за намаляване на отпадъците, използване на по-устойчиви материали и грижа за своите служители, което е стъпка напред.

Allbirds

Allbirds е сравнително нова марка маратонки. Техните обувки са щадящи планетата и са изработени от първокласни естествени материали като вълна. Обувките им често се определят като удобни и леки, с нисък въглероден отпечатък.

Сподели чрез: