Интересни факти за маратонки, които не сте знаели

Има много интересни факти за оригинални маратонки, които не знаете. Поради тази причина, в тази статия ще разгледаме

Най-голямата колекция на Converse All Stars

Колекцията се намира във Флорида, САЩ. Учителката Пени Голд похарчи 15 години и 15 хиляди долара, за да ги събере. Колекцията съдържа 733 двойки Converse All Stars.

Затворниците нямат право да носят Nike Air

На всички затворници в Ню Йорк е забранено да носят маратонки с емблематичната вложка Tinker Hatfield Air. Директорът на затвора обясни това с факта, че затворниците в тази въздушна възглавница могат да контрабандират наркотици и оръжия.

Съоснователят на Nike Бил Бауърман

Веднъж съсипал желязото на жена си Той го използва, за да направи нов дизайн на подметката си за маратонки.

Модел маратонки Nike Air Force I
Това е един от най-продаваните чифтове обувки в света. Изненадващо, те никога не са били рекламирани.

Лозунгът на Nike „Just Do It“

Рекламна ера избра слогана на Nike „Just Do It“ като един от петте най-големи рекламни слогана на 20-ти век. Много хора може да не знаят произхода на този известен лозунг. Съоснователят на агенцията Дан Уидън, четейки сутрешния вестник и случайно попаднал на историята на американския престъпник Гари Гилмор, който изрече думите „нека го направим“ по време на присъдата, е приписван на убиеца за фразата, която помогна на Nike да получи един от най-известните лозунги в историята на спортната марка.

Всички издания на Jordan се случват в събота

Това решение е взето от ръководството, така че младите любители на маратонките да не пропускат училище за рядко издание.
Успешният договор на Алън Айвърсън с Reebok
На 28 ноември 2001 г. Алън Айвърсън подписва договор с Reebok за цял живот. Според споразумението баскетболистът ще получава 7 милиона долара годишно от Reebok. Сега става ясно защо той не е искал повече да се върне в лигата.

3 Stripes Оригинални маратонки Adidas

Ади Даслер посвети второто лого на adidas на тримата си синове, така че във финалната версия имаше 3 маркови ивици.

Най-продаваният модел в света

Converse Chuck Taylor All Star. Първоначално този силует се появява през 1917 г. и оттогава са изминали повече от 100 години. През този период са продадени над 600 милиона чифта легендарни маратонки.
Марка Asics
Asics е съкращение от латинската фраза „Anima Sana in Corpore Sano“, което означава „Здрав дух в здраво тяло“.

80 000 чифта маратонки Nike

На 27 май 1990 г. огромна партида Nikes е загубена в морето. В един от най-странните инциденти с доставка на товари 80 000 чифта маратонки Nike изчезнаха в Тихия океан по пътя от Южна Корея до САЩ. Океанологът Къртис Ебесмайер открил изгубения товар, който, наред с други модели, съдържал Air Flight Solo, Strike Force и Pegasus. „Nike прави здрави обувки“, каза океанографът. Оказа се много трудно да се намери партида обувки, изгубени в океана. Той казва, че обувките в океана могат да се носят със средна скорост от 7 км / ден. С други думи, от момента на загубата до момента на откриването е изтекло достатъчно време, за да може маратонката да обиколи земното кълбо два пъти около екватора.

Война за договор с LeBron

Reebok почти подписа договор за $ 75 милиона с LeBron James, преди Nike да надмине конкуренцията с оферта от $ 90 милиона. Така започна едно от най-успешните сътрудничества на спортиста с марката Nike.

Номерът на модела NEW BALANCE беше цената

Инженерите от New Balance номерираха модела според цената, която ще получи. Например моделът 574 струва $ 57 и 40 цента. Тоест, ако разделите номера на модела на 10, можете да разберете колко струва първоначално.

Колко плати NIKE за логото си?

Каролин Дейвидсън, студентка по графичен дизайн в държавния университет в Портланд, която е проектирала логото на Nike Swoosh през 1971 г., е получила само 35 долара за работата си. През 1983 г. Nike й подарява диамантен пръстен Swoosh. Каролайн почина през 2000 г.

Обратна линия, посветена на Кърт Кобейн

Кърт Кобейн се самоуби, носейки чифт черен велур Converse One Stars. По-късно Converse пусна специална линия маратонки, посветени на вокалиста и китариста на рок групата Nirvana.

Nike Cortez, роден в Asics

През 1969 г. Asics, известен тогава като Onitsuka Tiger, пусна Cortez. Фил Найт, който беше търговски представител на Onitsuka Tiger през 60-те и изглеждаше, че е движещ марката, пое цялата дизайнерска работа и напусна, за да формира това, което ще стане Nike. Това беше началото на продължителна правна битка. През 1974 г. съдът постанови, че и двете страни имат право да проектират обувката, но Onitsuka Tiger вече няма право да използва името Cortez. В резултат на това компанията преименува своя модел обувки на Corsair. Тридесет години по-късно и двата модела все още се продават добре.

Сподели чрез: